Dominique » Specials » Biologie
Dominique: Informatie van A tot Z

Vanuit het oogpunt van een biologie student...

Welkom op mijn Biologie special! Sinds afgelopen zomer ben ik eerstejaars student biologie. Ik heb het idee opgevat om over de onderwerpen die met mijn studie te maken hebben te gaan schrijven, en daarmee de informatie deels met jullie te delen. Het zullen zeer interessante artikelen worden, of in ieder geval zeer bruikbaar en leerzaam. Ook geschikt voor mensen die niet zo van de bloemetjes en de bijtjes zijn.
Heb je je ooit afgevraagd waar het leven vandaan komt? Heb je ooit gelezen over allerlei theoriën die momenteel worden bedacht en getest over dit probleem van het ontstaan van het eerste leven op aarde? Wil je precies weten hoe een plant opgroeit van spore tot volwassen plant? Of misschien ben je meer geïnteresseerd in het leven van dieren?

Hier vind je allerlei informatie over diverse onderwerpen van de biologie. Sinds het begin van mijn studie kom ik elke week in aanraking met zeer interessante aspecten van het leven, zowel van mens, plant en dier. Waar mogelijk zal ik de feiten en weetjes uit mijn colleges, practica en andere bronnen uitwerken tot artikelen en met jullie delen. Ik denk dat menigeen hier wel degelijk wat aan heeft en ik zal het vooral ook in algemeen begrijpbare taal schrijven.
De ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington

Dit artikel gaat over de ziekte van Huntington. Het is een ziekte die de hersenen aantast, waarbij men rond de 35e tot 45e levenjaar nare symptomen krijgt.
Kwallen (of eigenlijk: Cnidaria)

Kwallen (of eigenlijk: Cnidaria)

Het is dit keer de beurt aan de Cnidaria, de volgende groep organismen in de reeks volgens de evolutie van het dierenrijk. Onder de Cnidaria vallen vooral de kwallen.
Porifera - de sponzen

Porifera - de sponzen

Dit artikel gaat over de groep van de porifera. Dit zijn de sponsachtigen. Ze leven op de zeebodem en hebben hun eigen manier van voedsel verzamelen.
Weetjes en feiten van de Biologie

Weetjes en feiten van de Biologie

Hier een lijst met leuke en minder leuke feiten en weetjes over voeding, dieren en de mens. Wellicht sta jij ook versteld bij sommige feitjes.
Gepubliceerd door Dominique op 06-11-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!